Betolarin ylin johto täydentyy huippuammattilaisilla

1.9.2021

Betolarin kiihtyvän kasvun tueksi ja kansainvälistymistä vauhdittamaan yrityksen ylimpään johtoon on nimitetty kaksi uutta huippuammattilaista. Riikka Ylikoski aloitti Betolarin CFOna kesäkuussa, ja Pekka Hintikka uutena CTOna syyskuun alussa. Elokuussa Betolar vahvisti hallitustaan kokeneilla teknologia- ja kaupallisen alan ammattilaisilla, kun hallituksen uusina jäseninä aloittivat Kalle Härkki ja Soile Kankaanpää.

Betolarin CFOna Riikka Ylikosken (KTM) vastuulla ovat yrityksen hallinto- sekä tukifunktiot mukaan lukien talous, HR, viestintä ja IT. Riikalla on taustallaan vahva talousosaaminen sekä kokemusta liiketoiminnan kehittämis- ja muutoshankkeista. Ihmisten johtaminen ja tiimityöskentely on hänelle luontevaa, ja Riikka on uransa varrella syventänyt johtamistaitojaan muun muassa positiivisen psykologian avulla. Hänelle merkityksellistä on myös yrityksen tarkoitus osana suurempaa kokonaisuutta.

”Betolarissa minua kiehtoo huikea  kasvutarina ja pyrin omalla osaamisella ja tekemisellä tukemaan sitä. On todella hienoa saada olla mukana suomalaisessa edelläkävijäyrityksessä edistämässä rakennusteollisuuden vihreää murrosta kohti kestävää ja vähähiilistä rakentamista. Haluan yhdessä upean tiimin kanssa viedä asioita eteenpäin niin, että sekä yhtiö ja ihmiset saavat kukoistaa”, kuvailee Riikka Ylikoski.


Betolarin teknologiajohtajana syyskuun alussa aloittavan Pekka Hintikan (DI) vastuualueisiin kuuluvat T&K sekä tuotehallinta. CTO:n alaisuuteen Betolarille muodostetaan erilliset tutkimus-, tuotekehitys-, alustakehitys ja tuotehallintatiimit sekä delivery-toiminto. 


”Betolarin toiminnasta tekee erityisen edistyksellistä se että yrityksen tuotteet ja johtaminen edustavat ennakkoluulotonta innovatiivisuutta. Betolarin tutkimus ja tuotekehitys hyödyntää uusimpia digitalisaation ja tekoälyn tuomia mahdollisuuksia. Tutkimustiimi on jo testannut 400 erilaista teollisuuden sivuvirtaa löytääkseen parhaat ratkaisut sementin korvaajiksi betonin tuotannossa. On mahtava päästä yhdessä Betolarin tiimin jäsenenä kehittämään ja kaupallistamaan uusia materiaaliteknologian vaihtoehtoja globaalin rakennusteollisuuden käyttöön”, toteaa Pekka Hintikka.


”Pekka tuo Betolarille erityisesti prosessi-, softa- ja alustaosaamista sekä poikkeuksellista kokemusta kasvuyhtiöistä ja suuryrityksistä, kuten Kone Oyn ja Nokian Matkapuhelinten T&Ksta. Pekan rakennustoimialan tuntemus on myös merkittävä etu”, kertoo CEO Matti Löppönen.

”Riikka puolestaan vahvistaa osaamisellaan yrityksemme talousosaamista, ihmisten johtamista, viestintää sekä IT-toimintoja, mitkä ovat ensisijaisen tärkeitä osa-alueita yrityksemme kasvustrategian tukemisessa ja myynnin vauhdittamisessa”, jatkaa Löppönen.


CTO:n roolia aikaisemmin hoitanut Betolarin perustaja ja hallituksen jäsen Juha Leppänen keskittyy jatkossa CIO:n tehtävään ja toimii toimitusjohtajan tärkeänä aisaparina. Innovaatiojohtajana Juhan vastuulle innovaatiotoiminnan lisäksi kuuluvat tutkimuksen ja tuotekehityksen ydinhankkeiden innovatiivinen tukeminen sekä Betolarin strategisten kumppanuuksien rakentaminen yhdessä muun liiketoimintajohdon kanssa.